Blog

FOODprint

Het duizelt mij van al het nieuws over het klimaat en net als zovelen vind ik er van alles van maar doe ik te weinig. Ik fiets een hoop ritjes, eet wat vaker vegetarisch en kies voor groene stroom, maar vlieg nog naar een vakantie adres en douche graag lekker lang en heet. Kortom ik deel de zorgen maar daar blijft het te vaak bij….

Begin dit jaar heb ik echter een mooi onderwerp gevonden waarmee ik wel echt kan bijdragen. Ik ben namelijk cateraar. Wij kopen, bereiden en serveren een enorme hoeveelheid eten. Daar kan ik wat mee, bedacht ik me.

Gaandeweg de gesprekken met betrokkenen in en om Hof Catering werd het plan al snel groter. De impact vergroten we door te delen, want kennis voor mijzelf houden is niet slim als ik wat wil veranderen.

Maar nu ik er volledig in zit, valt mij pas op hoe ontzettend dom we vaak met z’n allen bezig zijn. De duurzaamheidscijfers die ik aan het Ministerie van Financiën opgeef om de duurzaamheid van een bedrijfsrestaurant aan te tonen kennen een aantal verkeerde prestatie indicatoren. En hoeveel misverstand bestaat er niet rondom de verschillen tussen biologische en duurzame producten? En dan deze: als mijn koks zelfstandig willen kunnen bijdragen aan de verduurzaming van uw diner of lunch, hebben ze maar al te vaak geen precies idee hoe.

Het blijkt geen moeilijke of ingewikkelde gedachte te zijn om uw en mijn duurzaam eetpatroon te veranderen, maar een kennis- en cultuurprobleem. De laatste dagen neem ik de tijd om mijn verhaal in een Peppi en Kokkie versie uit te leggen. 3 stappen zijn er overgebleven: waste, samenstelling en ingrediënten. Een 1 minuut You Tube filmpje gaat het leuker maken. Keep you posted. En als je niet kan wachten of mee wilt denken, vind je hier de stand van zaken.

In contact komen met Hof Catering?

We bespreken graag met u de mogelijkheden