HOF Catering werkt al jaar en dag met FOODPrint; haar eigen duurzaamheidsconcept. Zo doet HOF er alles aan om uw voetafdruk in het milieu zo klein mogelijk te houden. Door onder andere een samenwerking met InStock aan te gaan, te werken met groenten die op kleine schaal in het Westland verbouwd worden en met gecertificeerde slacht en duurzame visteelt. Alles om u en de aarde, het allerbeste te kunnen bieden.
Duurzaamheid is een tijdlang een modewoord geweest. Je ‘hoorde’ eraan mee te doen.
Maar dat het noodzaak zou gaan worden, daar hadden niet veel cateraars bij stilgestaan. HOF ontwikkelde de ‘FOODPrint’ als model waar we mee konden onderzoeken hoe we duurzaamheid kunnen kwantificeren, contact kunnen leggen tussen boer, kok en gebruiker en onze gasten kunnen beïnvloeden tot duurzamere en gezondere keuzes. Een model waarmee we leerden hoe je met 50% smakelijke vegetarische gerechten, 25% vis en 25% vlees een gewaardeerde catering kunt verzorgen. Maar ook hoe inkoop, leverancierskeuze en transport voor meer dan 50% reductie van uw ‘footprint’ kan zorgen.
Naar het eten van nu