In 1962 openden Kees en Wil van Leeuwen de deuren van Comestibles Van Leeuwen, een levensmiddelenzaak van kwalitatief hoogwaardige etenswaren, in het statige Haagse Benoordenhout. Met o.a. ‘eieren van de gelukkige kip’, ongepasteuriseerde karnemelk en echte boerenkaas was Comestibles Van Leeuwen een van de eerste winkels die zich bezighielden met duurzaamheid.
Zoon Rob groeit op in de winkel en krijgt zodoende de liefde voor het vak van huis uit mee. Na jaren in de zaak te hebben gewerkt, volgt hij 1990 zijn ouders op. Met dezelfde passie, maar op zijn eigen wijze. Hij voegt een keuken toe waarin verse maaltijden worden bereid; een succesformule die uitgroeit tot een traiteur onder de naam Hof van Leeuwen dat zich rond 1997 ontwikkelt tot een van de bekendste partycateraars van Den Haag.
Onder de nieuwe naam HOF (Home Of Food) Catering gaat het bedrijf in 2000 verder. In 2016 wordt het concept uitgebouwd met het beheer van bedrijfsrestaurants waar gezonde, duurzame en hoogwaardige voeding centraal staat. De contractcatering zorgt voor de basis van HOF Catering.
Daarnaast is partycatering het creatieve hart; de kraamkamer waar Rob samen met zijn team experimenteert met de nieuwste trends op het gebied van voeding.
Rob van Leeuwen runt nog steeds HOF Catering. Zijn dochters Iris en Julia staan hem inmiddels bij en zij werken nog altijd volgens waarden die de familie Van Leeuwen al bijna 60 jaar hoog in het vaandel draagt: