Blog

Ziekteverzuim: afwachten of aanpakken?

We voorspellen het weer en wat de economie gaat doen. Informatie die nuttig is om voorbereid te zijn op de toekomst. In slechts een T-shirt op pad terwijl het weerbericht je laat weten dat het gaat sneeuwen? Dat zouden we nooit doen. We zorgen dus dat we vooraf op de hoogte zijn. Als het om onze veiligheid gaat, zien we ook veel preventiemaatregelen. Verkeersregels, autogordels, bewakingscamera’s: alles om er voor te zorgen dat er geen ongewenste gebeurtenissen plaatsvinden.

Gezond zijn een vanzelfsprekendheid?

Maar als we kijken naar gezondheid, dan is dat toch anders. Terwijl niets belangrijker is voor de mens. We hebben zoveel kennis over het lichaam en gezondheid, maar handelen vaak reactief. Als we klachten krijgen, komen we pas in actie. Pas dan gaan we naar de dokter, doen we netjes onze oefeningen volgens de instructies van de fysiotherapeut en nemen we medicijnen die de klachten wegnemen of verminderen.

Het is zo normaal geworden om pas in beweging te komen wanneer er een defect zich aandient, als het om gezondheid gaat. Terwijl gezondheid juist zo bepalend is voor de kwaliteit van leven. Niet alleen privé kan het vervelende gevolgen hebben, maar ook voor de werkgever. Al is dat dan wel op een heel ander vlak.

Ziekteverzuim stijgt

De afgelopen jaren heeft het ziekteverzuim weer een stijgende lijn aangenomen. En vergeleken met andere Europese landen, is ons ziekteverzuim ruim bovengemiddeld. Steeds meer mensen worden chronisch ziek. In Nederland zijn er wel 8,2 miljoen mensen chronisch ziek.  In de regio Haaglanden bestaat de groep uit 36,7% van de inwoners (bron: ggd). Eén van de hoogste percentages van Nederland.

En ook worden we steeds jonger ziek. Waar mannen zo’n 65 jaar geleden nog gezond waren tot hun 54ste, is dat nu gemiddeld maar tot 48 jaar. Voor vrouwen geldt gemiddeld dat ze nu al op hun 42ste chronisch ziek zijn, 65 jaar eerder was dat bij 54 jaar. Dat betekent dat we 19 – 25 jaar van ons werkzame leven chronisch ziek zijn. Met het bijbehorende ziekteverzuim. Want chronisch zieke werknemers melden zich vaker ziek, maar zijn ook de helft meer dagen ziek dan een niet-chronisch zieke werknemer.

Aanpakken

En daarom is een preventieve aanpak zo belangrijk. Voeding en levensstijl hebben grote invloed op de gezondheid en kwaliteit van leven van de werknemer. Het kan zelfs voor een sterke vermindering van klachten zorgen bij chronisch zieken. Maar ook voor meer energie, meer focus en blijdschap.

Van de 103 uren dat we wakker zijn in een week, spenderen we meer dan 40% op het werk. De tijd die we op het werk spenderen heeft dus ook een groot aandeel in onze gezondheid. Een zittende functie, stressvolle baan, leven op de klok, het heeft allemaal invloed op de gezondheid van de werknemer. Daar ligt een grote kans om verschil te maken voor de werkgever.

 

Missie: vitaliteit

Daarom stel ik binnen onze bedrijfsrestaurants vitaliteit voorop. De meest recente inzichten op het gebied van voeding en gezondheid passen we toe in onze menu’s en assortiment. En daar blijft het niet bij: we delen deze inzichten ook met de medewerkers. Vertellen over de goede eigenschappen van asperges, quinoa en verse zalm die die week op het menu staan. Zo leidt beleving en informatie tot kennis, inzicht en uiteindelijk tot beïnvloeding. Wat dat is wat ik ook wil bereiken met onze bedrijfsrestaurants: niet alleen een heerlijke, goede maaltijd, maar ook een blijvende verandering zodat medewerkers gezonde keuzes blijven maken. Op werk en thuis. Hof Catering werkt hierin samen met de gezondheidscoach van Pure Living. Met haar kennis brengen we onze missie op een nog hoger plan. Op die manier wil ik met Hof Catering bijdragen aan meer vitale medewerkers.

Rob van Leeuwen

In contact komen met Hof Catering?

We bespreken graag met u de mogelijkheden