Blog

Share & Connect (deel 3)

Ik ben op pad gegaan om alle Hof medewerkers te interviewen. Dat doen we om te peilen wat er zoal binnen het team speelt. Maar dat niet alleen. We hechten grote waarde aan de input van het team en hebben hun meningen en ideeën hard nodig. Zo blijven we scherp, kunnen we doelen stellen en plannen maken om te blijven verbeteren.

Eerst nam ik de interviews dicht bij huis af. De centrale keuken en de administratie waren als eerst aan de beurt. Daarna ben ik bij de bedrijfsrestaurants langs gegaan. Het was sowieso erg gezellig om te doen. Het is altijd leuk om iedereen weer eens te zien. En wat blijkt?  Veel teamleden geven aan het heel jammer te vinden dat we elkaar zo weinig zien. De twee teamuitjes die we jaarlijks hebben vindt men te weinig. Er is dus behoefte om bijvoorbeeld met elkaar te praten over het werk. Het liefst met een lekkere hap of borrel erbij. Tja, ik moet zeggen dat wij daar erg goed in zijn. In borrelen.

En dat zette me aan het denken. Samen praten over het werk, bijpraten over je privé leven, relativeren en roddelen en mopperen op de baas, dat is belangrijk. En fijn. Daar moet je als organisatie tijd voor maken. Daar moet de baas tijd voor vrij maken en dan moet hij ook met iedereen praten. Gewoon over van alles en niks. Weer even met iedereen verbinden en laten voelen hoe fijn het is dat jij iedere dag weer je uiterste best staat te doen voor de organisatie. Dat je aan het einde van de avond denkt: wat leuk dat ik hier mag werken met deze gezellige groep mensen. Of niet, maar dan zit je waarschijnlijk niet op de goede plek.

Dus samen zijn en samen vieren is super belangrijk. En dat kun je op veel verschillende manieren invullen. Wij kunnen je daar bij helpen. Groot, klein, bij jou in het bedrijf of op een andere locatie. Waar je ook wilt. Ons december thema, Share & Connect krijgt ineens nog meer gewicht. Ik zou iedereen bijna willen verplichten om dit jaar samen op een mooie en gezellige manier af te sluiten. Terugblikken en vooruitkijken, samen. Het liefst door mooi eten en drinken met elkaar te delen.

Walk your talk zit er voor ons niet in. Wij kunnen geen kerst vieren met elkaar. December is de aller drukste maand. Wij zijn lekker druk, voor onze klanten. Zodat zij mooi en lekker eten met elkaar kunnen delen. En hopelijk weer een beetje meer met elkaar kunnen verbinden. Wij zullen nog even moeten wachten tot januari. Dan kijken samen terug naar 2018 en maken we plannen voor 2019. Of misschien wel niet. Gaan we ‘gewoon’ lekker eten en drinken en vooral heel veel lachen. Ik heb er nu al zin in.

 

In contact komen met Hof Catering?

We bespreken graag met u de mogelijkheden