Blog

Mijn voornemen voor 2019

Mijn voornemen voor 2019

Normaal heb ik daar niet zoveel mee rond deze tijd. Als ik iets wil verbeteren aan mijn leven doe ik dat gewoon, dat hoeft van mij niet zo nodig in een nieuwjaarsvoornemen. Maar zakelijk gezien begint het jaar opnieuw. Sluiten we het ene jaar af, maken een analyse met verbeterpunten en starten het nieuwe jaar met doelstellingen en bijstellingen. Dit jaar wil ik er een persoonlijke aan toevoegen…

Want als ik het nieuws volg begrijp ik dat het een voor twaalf is voor het klimaat en fiets ik nog te weinig, is mijn huis nog steeds niet voldoende geïsoleerd en eet ik nog teveel vlees. Kortom, doe ik nog veel te veel zoals ik al jaren deed. Net als jij waarschijnlijk….

Al mijmerend trok ik de conclusie dat ik bij uitstek in de mogelijkheid ben iets te doen aan dit probleem. Niet groots, een microbeetje. Want ik ben de baas van een cateringbedrijf. Wij produceren, serveren en communiceren over eten en drinken voor een heleboel gasten. Ik kan betere producten inkopen, anders bereiden en ik kan aan mijn gasten vertellen hoe zij duurzamer kunnen eten. En dan niet duurder of minder lekker, maar op zo’n manier waarbij je iedere keer denkt, waarom deden we dat niet eerder?

En omdat ik niet zomaar wat in de lucht wil kletsen over een hip onderwerp, presenteer ik onze prestaties hier en op onze website. En omdat ik geloof dat het niet om de goede sier maar om de impact gaat, publiceren we ook onze methodiek, de producten en leveranciers erbij, zodat iedere collega cateraar zijn bedrijf eenvoudig kan verduurzamen.

Duurzaam cateren is onze missie voor 2019. Op 10 januari publiceren we onze foodprint 2018 in CO2 per gast, samen met de doelstellingen voor 2019. We gaan vast harder dan het voornemen uit het klimaatakkoord, maar dat is ook de bedoeling. Laat u inspireren, doe ons na en bedenk heel vaak: waarom deden we dat niet eerder?’

In contact komen met Hof Catering?

We bespreken graag met u de mogelijkheden