Het Louwman museum

Het Louwman museum

Het Louwman Museum herbergt ’s werelds oudste privécollectie automobielen, bijeengebracht door twee generaties van de familie Louwman. Het museum is goed te bereiken met de auto en ligt aan de N44. Een bus stopt op 3 min loopafstand. Er zijn 170 eigen parkeerplaatsen.

Locatie

De collectie is gehuisvest in een specifiek voor dat doel gebouwd museum in Den Haag, de stad waar P.W. Louwman de verkoop van Dodge- en Chrysler-automobielen in Nederland begon. Het museumgebouw, ontworpen door de Amerikaanse architect Michael Graves, is in harmonie met de historische omgeving. Ook de omringende landschapsarchitectuur van Lodewijk Baljon is in evenwicht met het gebouwontwerp

Het museum geeft veel mogelijkheden voor het houden van evenementen. Het heeft 10 verschillende ruimtes geschikt voor verschillende doeleinden. De tien zalen variëren in capaciteit van 16 tot 1.000 personen.

Hof Catering over het Louwman museum:
Het Louwman museum heeft een hele fijne en grote keuken om gerechten in te bereiden. Dit geeft de mogelijkheid om alles zo vers mogelijk te bereiden. Behalve dit heeft het Louwman museum het meest gave decor om je gasten bij uit te nodigen. Behalve de fantastische collectie geeft het museumplein een uitstraling of je terug in de tijd bent beland.