Blog

De gouden vijftigers

De gouden vijftigers

Wat is het toch met die vijftigers? Nu ikzelf die leeftijd binnen handbereik heb, verbaas ik me over de opinie over die leeftijdsgroep. Want hoewel ik zoveel kwaliteiten bij hen zie, lijkt het wel of organisaties deze groep liever kwijt dan rijk zijn. En dat die vijftigers dat nog verwachten ook. En dat begrijp ik absoluut niet.

De voordelen van vijftig

Ik vind mijzelf nu namelijk veel productiever. Meer ervaren, rustiger, evenwichtiger en slimmer in mijn werk. Ik hoef mij minder te bewijzen, ben zowat door mijn midlife heen. Ik zou er goud geld voor over hebben om zo’n man als ik in dienst te kunnen hebben en ik zou er minder salaris voor hoeven om bij zo’n bedrijf als die van mij in dienst te kunnen zijn. Immers, m’n kosten gaan straks fors naar beneden als mijn kinderen klaar zijn met studeren. Een gouden combinatie dus, mijn bedrijf en ik.

Het enige is dat ik wat meer gesteld ben op een beetje ontspanning en ik houd van een gezonde levensstijl. Kon ik vroeger nog wel eens roofbouw op mijzelf plegen, nu houd ik van regelmaat, beweging en gezond eten. En geloof mij, dat vertaalt zich in mijn werk in een buitengewone effectieve productiviteit!

Vitaliteitprogramma

Iedere HR- afdeling zou dit moeten begrijpen. Zij doen er dan ook goed aan om die gouden vijftigers te faciliteren bij wat zij belangrijk vinden: regelmaat, beweging en gezond eten. Kortom een gedegen vitaliteitprogramma. Dat kan op vele manieren, met sport en bewust, gezond eten. De kennis van gezond voedsel is echter vaak beperkt en de slechte eetgewoontes hardnekkig. Dikwijls werkt het bedrijfsrestaurant daar vlot aan mee met een slecht en onsmakelijk aanbod en onkundige restaurantmedewerkers.

Hoe mooi zou het zijn als vanuit het bedrijfsrestaurant een dieet op maat kan worden geserveerd? Medewerkers met kennis van zaken die lekkere gerechten bereiden waarmee ze de vijftigers een gezonde levensstijl serveren. Een individueel afgestemd voedingspatroon waarmee zij zich nog vitaler gaan voelen en nog beter gaan presteren. En bovenal, waardoor zij zich gewaardeerd voelen door de organisatie waarvoor zij zich met hart en ziel inzetten. Met als ultiem doel om met die voorbeeldrol van die vijftigers een bedrijfsbrede, gezonde cultuur te realiseren.

Dat is geen rocket-sience, maar een kwestie van aandacht. Dat zijn geen kosten, dat is een HR- verdienmodel. En tot slot is het geen bemoeizucht, maar juist een binder van de gouden vijftiger.

Bel me vooral als je er meer over wilt weten, dan gaan we samen lekker lunchen. En gezond!

Rob van Leeuwen
Directeur Hof Catering
06-54942940

In contact komen met Hof Catering?

We bespreken graag met u de mogelijkheden